Een instructeur beheren

Beheerder

Alles wat je met een collega-account kan doen, staat op zijn pagina: klik in Instructeurs op de naam.

De pagina van een instructeur met zijn toegewezen klassen

Wat je moet weten per actie

KnopWat er gebeurt
Instructeur wijzigenGegevens én Rol: hier maak je van een instructeur een beheerder, of omgekeerd. De nieuwe rechten gelden vanaf de volgende keer dat je collega de pagina opent.
Wachtwoord resettenHet nieuwe wachtwoord vertrekt meteen per e-mail naar je collega; jij krijgt het niet te zien.
Instructeur verwijderenHaalt de collega uit je school. Terughalen kan nog 14 dagen.

De toegewezen klassen pas je niet hier aan, maar via klassen toewijzen.

Een verwijderd account herstellen

Ga naar Instructeurs, klik op Meer actiesBekijk … verwijderde instructeurs en klik op Herstellen naast de juiste naam. Dat kan tot 14 dagen na het verwijderen.

Wat gebeurt er bij het verwijderen?

De collega verliest de toegang tot jouw school en verdwijnt uit de klassen die hij opvolgde. De klassen, leerlingen en resultaten blijven ongemoeid. Oefeningen die hij zelf in de oefenbibliotheek maakte, worden mee verwijderd — ook de oefeningen die hij met de school deelde. Heeft je collega ook een account bij een andere school, dan blijft dat bestaan — je haalt hem enkel uit jouw school.

Het label "Onbepaald" bij de licentie

Instructeurs en beheerders kopen geen licentie. In de kolom Licentie staat daarom Onbepaald: ze hebben gratis toegang zolang je school actieve leerlingenlicenties heeft. Zie zelf de cursus volgen.

Acties die ontbreken

Accounts die via Kabas beheerd worden, zijn alleen-lezen — je beheert ze in Kabas. Zie Tyyp via Kabas.

Laatst bijgewerkt op 17 september 2026